Instructiuni de montare parchet lamiant dublu click

In cazul in care se va continua montarea parchetului si in afara camerelor, intre aceasta incapere si holul care urmeaza vor trebui intercalate rosturi de dilatare de cel putin 2 centimetri, care vor fi mascate cu ajutorul profilelor de trecere. Inainte de inceperea lucrarii, va veti asigura daca aveti toate materialele necesare, dar si sculele cu care veti face operatiile de taiere, masurare si imbinare a placilor de parchet. In afara pachetelor cu parchet laminat, veti cumpara si suportul din polistiren pe care acesta va fi montat. Este vorba despre o folie care se gaseste in suluri, care are o grosime cuprinsa intre 2 si 3 milimetri pentru folia de tip PEE, iar pentru o mai buna izolare termica si atenuare a zgomotului pasilor, se va putea folosi un suport din polistiren extrudat cu grosimea cuprinsa intre 3 si 6 milimetri. In plus veti achizitiona distantieri reglabili pentru obitinerea rosturilor de dilatatie, coltari si plinta. In cazul in care veti monta parchet si in afara camerei, pe holul adiacent, aveti nevoie de un profil de trecere in dreptul pragului usii.

Sculele necesare pentru montarea parchetului laminat sunt in principal: fierestraul electric, o ruleta, un ciocan de 500 de grame, un suport din lemn de esenta moale (brad) folosit pentru imbinarea prin batare a placilor de parchet si o sfoara pentru trasarea pe dusumea a liniilor drepte. Montarea propriu-zisa se va incepe din dreptul ferestrei camerei prin pozitionarea primei placi in lungul peretelui pe care este fereastra. Prima placa va fi asezata cu canelura spre perete.

Distanta la care va fi asezata prima placa va fi de cel putin 10 – 15 mm, lucru care se va obtine prin pozitionarea distantierilor reglabili din trusa de montaj. Ultima placa din primul rand va fi montata dupa ce a fost rotita cu 180 de grade, cu partea decorativa in sus, in asa fel incat ambele sa stea fata in fata. La capetele de randuri, placile vor fi marcate si taiate la dimensiunea respectiva, respectandu-se aceiasi distanta de la perete ca la partea frontala. Pentru taierea placii se va folosi fierastrul electric, iar placa va fi taiata pe latura mica, placa fiind intoarsa cu fata decorativa in jos.

In acest fel se va evita aschierea placii. Dupa terminarea primului rand, urmatorul rand va incepe cu partea de placa ramasa dupa taierea ultimei placi din primul rand. Lungimea acestei bucati de placa ramasa, va trebui sa aiba cel putin 40 de centimetri,  pentru a putea avea o buna imbinare cu primul rand. Dupa terminarea pozitionarii a cel putin 3 randuri perfect drepte (se vor verifica cu sfoara de trasat), ultima placa va fi stransa cu ajutorul piesei metalica in forma de „S” pe care o veti gasi in trusa de montaj.

Acest articol a fost publicat în Sfaturi pentru amenajare. Salvează legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

*

Poți folosi aceste etichete HTML și atribute: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>